dimecres, 4 de juliol del 2007

SORTIDA DEL CARRILET GIRONA - SANT FELIU DE GUÍXOLS

La ruta del Carrilet que va des de Girona a Sant Feliu de Guíxols, es una Via Verda de aproximadament 40 Km, que transcorre per entre boscos i camps de conreu, fins a arribar al mar. Hi ha tot un seguit d'antigues estacions, la majoria ben conservades, que li donen un encant especial.

En aquesta època els camps de cereals ja estaven segats, per tant no es veia la verdor que s’hi deu trobar a la primavera, però si que vam passar per entre uns verdíssims camps de blat de moro, alternant amb boscos de pins, roures i alzines que ens regalaven la seva ombra.

Vam dinar a l'estació de Llagostera, mes o menys a mig camí, sota els arbres i sense pressa.

A quarts de set vam arribar a Sant Feliu i un cop instal.lats a la Pensió “Gas Vell”, alguns vam anar a passejar pel poble i d’altres es van anar a banyar una estona a la platja.

Un dia ben aprofitat, que va culminar amb un bon sopar tots junts, al Casino La Constància de Sant Feliu. Sopar que es va convertir en cel.lebració, doncs el dia abans el Carles havia fet anys i vam voler festejar-ho. Va estar molt bé!

I després de sopar, que millor que un passeig sota la lluna plena vora el mar?

L’endemà, després d’esmorzar vam agafar un vaixell que ens va dur fins a Blanes i d’allà vam baixar fins a Calella, on hi dinarem. Després de una sobretaula força animada, vam baixar en tren fins a Premià, doncs no hi ha bon camí per fer-lo en bici, i des d'allà fins a Barcelona vam tornar a pedalar. Els de Sant Boi vam arribar-nos fins a la plaça d'Espanya per agafar els ferrocarrils. Aquell diumenge vam fer uns quaranta-cinc quilòmetres més.

Un cap de setmana interessant, vitalitzant i molt divertit, amb una entranyable companyia!

Si voleu, podeu veure la ruta amb les fotos de la M.Àngels i les fotos del Carles .

M.Àngels

Notes tècniques i recomanacions.

Per arribar a Girona podeu agafar la Renfe, però si porteu més de 10 bicicletes cal demanar permís a mediadistancia@renfe.es. El Carles Espuelas va inventar-se aquesta ruta combinada: tren, bici i vaixell. Per agafar el vaixell heu de trucar a Viajes Maritimos. Tenen una capacitat limitada a 15 bicicletes per vaixell.

Aquesta primera setmana de juliol trobareu festes majors per la ruta del Carrilet com les de Llambilles o Llagostera, i s'enceta el Festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guixols. També us recomanaria visitar el parc d'escultures de ferro feta en homenatge a la bicicleta i els ciclistes al costat de l'estació de Llambilles, com podeu comprovar amb les fotos de la M.Àngels.

A Premià de Mar celebren el dia 10 de juliol Sant Cristòfol, patró de Premià de Mar i dels conductors de vehicles, amb una festa pirata Moros a la Costa!

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada