dijous, 16 de juny del 2022

EL RIPOLLÈS AL CORRENT

Aquest any 2022 hem pogut celebrat Sant Antoni de Pàdua al Ripollès. La comarca ho fa amb aplecs i altres esdeveniments. A més es va fer el concert dels XXI anys de Randellaires. El grup musical vol passar el testimoni, perquè la música continua sonant pels pobles i les valls. Fer el relleu és una fita molt important per a qualsevol cosa, ja sabeu que cal fer-ho també amb la bicicleta. Qui va al davant pedalant per les Vies Verdes, permet que els altres gaudim més del recorregut. Sempre ens podem fixar en alguns detalls per millorar les rutes, i que siguin accessibles al major nombre de persones.  


Uns detalls, com algun arbre, que no ens ha de privar de veure el bosc. Podem estar contents, al Ripollés, el bosc ha anat creixent i madurant. La Via Verda del Ferro i del Carbó ha vist com al seu voltant els arbres plantats fa anys han crescut prou per oferir una ombra agradable a tots els vianants i ciclistes que per allà van passant. També ens alegrem que a més d'Ogassa, s'ha perllongat el recorregut fins a Sant Pau de Segúries. Tot i que la gran millora s'ha centrat en el pas alternatiu a la carretera per dins de Sant Joan de les Abadesses fins a la Colònia Llaudet.

La comarca està patint la crisi més que a d'altres llocs. Alguna conversa caçada al carrer posava en valor l'afluència turística a la Cerdanya. Què voleu que us digui, emmirallar-se en el barri de muntanya de l'Upper Diagonal és molt provincià! Precisament allò que no té la Cerdanya és una xarxa de vies verdes en condicions, ni tant sols per connectar els pobles a peu o en bicicleta entre sí. Al Ripollès podem gaudir dels camins endreçats de les vies verdes. La Via del Ferro ja no està sola. S'ha connectat Ripoll amb Campdevànol, gairebé estrenada, i enllacem amb el Camí Ral de Gombrèn. A la ruta de Campdevànol es podria canviar un bloc de New Jersey a l'alçada de Cal Gravat per uns pals que privin els vehicles motoritzats, però deixin passar els remolcs i cadires de rodes. Bicicletes i excursionistes, forasters i del país, tots surten a passejar i fer salut. S'ha fet una bona feina. 

Mentre a Eslovènia s'està celebrant el Congrés Velocity 2022, a Ripoll ja tenim força coses per ensenyar. El Dia Internacional de la Bicicleta es va fer un bicibús per anar a l'escola.  El mateix diumenge hi havia una cursa de muntanya de BTT que va omplir els hotels. La diversificació dels sectors econòmics permetran a la comarca resistir millor els temps difícils que estem passant. Seran com aquestes calorades de primavera, que ens porten al ple estiu, quan la calor al migdia és molt forta. Però sempre teniu una bona aigua o font ben aprop, i al vespre trobareu unes nits agradables i dormidores, que us deixen dormir la son millor que qualsevol aire condicionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada