dimarts, 29 de novembre del 2016

LA BICICLETA A SAN FRANCISCO I A LA BAY AREA

Aquest estiu vaig poder veure com la ciutat de San Francisco fa esforços per promoure la bicicleta. La San Francisco Bicycle Coalition, amb més de 10.000 membres, treballa des dels anys 70 per anar normalitzant l'ús quotidià d'aquest vehicle. Vaig conèixer la Janice Li, principal activista de l'associació que treballa només en aquest tema cobrant un sou i a temps complet. Va ser molt agradable i vàrem poder intercanviar informacions i experiències d'ús i promoció de la bicicleta.

La Janice Li i jo al local de la San Francisco Bicycle Coalition.


A San Francisco cal destacar els carrils bici que es fan servir tant per les persones que fan desplaçaments diaris, com pels turistes que lloguen una bicicleta per pedalar per la zona del port, Fisherman's Wharf, i creuar el famós pont, Golden Gate Bridge, fins arribar alguns a la bonica població de Sausalito. Aquesta és una sortida assequible pràcticament per tothom. El camí és segur i només hi ha alguna pujada on es pot baixar de la bicicleta i portar-la caminant tranquil.lament per a aquelles persones que no estiguin massa en forma.




Pedalant cap al Golden Gate Bridge.

Creuant Golden Gate Bridge en direcció Sausalito.


Els autobusos tenen unes plataformes davant per portar fins a tres bicicletes. En els trens BART es pot dur la bicicleta sense pagar, disposant d'un espai exclusiu.  A l'estació de Rockridge, un dels barris més rics de la ciutat d'Oakland, situada en la part est (East Bay) de l'Àrea de la Badia de San Francisco, existeixen unes gàbies semblants al Bicibox per poder aparcar amb seguretat.

Espai per a bicicletes en els trens BART.
 

Gàbies per a guardar bicicletes a l'estació de Rockridge.




San Francisco disposa també d'un sistema de bicicletes públiques semblant al Bicing. En el carril bici més transitat de la ciutat, a Market Street, hi ha una màquina comptadora de bicicletes.

Bicicletes públiques.


Màquina comptadora de bicicletes.

Carril bici que va resseguint el port de San Francisco.
Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada