dijous, 29 de març del 2012

Viatge a la Borgonya-IV

Després de Dijon, vam agafar el tren cap a Autun. El temps va ser millor, ja que estàvem més al sud, i el paisatge era ple de turons i valls no massa alts. Estàvem situats a la banda meridional del Parc de Morvan, i l'antiga ciutat romana d'Autan va ser la seva porta d'entrada. També va ser la capital destacada de la Borgonya durant molts segles, conservant l'administració de justícia fins a ben entrada l'Edat Mitjana.
 
Autun, Otan, pronuncieu-ho força nassal, conserva molts vestigis romans, i els dos turons que destaquen a la vora del riu Arroux segur que allotgen una gran quantitat de peces de ceràmica trencades que esperen algun dia més propici per a poder ser excavats i oferir una mostra més de l'esplendor passat. 

Aquesta petita ciutat de províncies reposa sobre les runes de belles vil.les, fòrums i palaus d'aquella època clàssica. També podeu veure les diferents portes amb els seus arcs encara ben drets i l'amfiteatre que allotja diferentes espectacles durant l'estiu. Els bons museus de la ciutat, com el Rolin, recullen una petita part de tots aquestos tresors, els quals es van heretar durant l'Edat Mitjana, però que a partir de l'època Moderna van ser sepultats per les noves cases i l'oblit. No deixeu de visitar el seu centre històric medieval i la magnífica catedralque enlairats, amb els sensacionals capitells de la "Fugida a Egipte" que s'hi exposen en el seu interior.

Ens vam allotjar al camping de la Porta d'Arroux que està a la sortida de la ciutat, a la vora del riu Arroux, i aprop del monument conegut com el temple de Jano. Molt tranquil i prou ben equipat, que compartiem amb força turistes neerlandesos. Ens van atendre força bé, així com a l'oficina de turisme d'Autan. Una companya va estar malalta, i la gendarmeria ens va ajudar a portar-la a l'hospital de la ciutat, on es va poder recuperar. Al càmping mateix ens van recollir les bicicletes que vam llogar a Dijon, a Les2roues. Encara vam poder fer alguna ruta més en bicicleta pels voltants, visitant algun castell senyorial, i altres cases pairals que normalment allotgen cellers de vi de la Borgonya, molt recomanable. El temps se'ns acabava, i amb l'autobús vam anar cap a l'estació de Le Creusot per agafar el TGV de tornada d'aquestes vacances. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada