dimarts, 13 de gener del 2009

AMB BICI FINS L'ERMITA DE LA SALUT DE SANT FELIU

Diumenge 11 de Gener de 2009

Comencem l'any i estrenem "oficialment" la passera per accedir, fàcilment i sense perill, de Sant Boi al riu.

Després de molts dies grisos i amb pluges, aquest diumenge s'ha llevat amb un cel ben clar, tot i així hem hagut de canviar una mica la ruta, doncs el camí que volíem fer estava molt enfangat i hem anat per dins dels núclis urbans de Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Feliu.

L'objectiu d'avui era arribar a l'ermita de la Verge de la Salut que es troba situat al nord-oest de Sant Feliu de Llobregat i al sud-oest del Parc de Collserola. És un espai natural adequat per a fer un circuit naturalístic i endinsar-se pel bosc per tal d'observar la vegetació i la fauna característiques de la zona.
Pels vols de les dotze arribem a la zona d'esbarjo prop de l'ermita, on hi ha moltes barbacoes amb taules i una gran esplanada per a poder jugar. Ens hi quedem una estona per esmorzar i després fem la pujadeta final fins l'ermita.

És destacable la Casa Gran de la Gleva, edificada cap a finals del segle XV, que es troba al costat mateix de l'ermita i que ara és un bar-restaurant.
L'ermita de la Salut és petiteta, rectangular i flanquejada per dos grans pins.
Després de passejar-nos una estona disfrutant del paissatge, pugem a les bicis i desfem el camí per tornar a dinar a casa .
(fotos)
M.Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada