dimarts, 4 de desembre del 2007

VISITA A CAN MERCADER


Doncs sí, aquest diumenge passat 2 de Desembre, vam fer la sortida programada fins al Parc de Can Mercader a Cornellà. Una sortida fàcil, tranquil.la i cultural. A les 10h. ens vam trobar devant de l’Ajuntament i vam sortir pel camí del sorral, creuant el riu pel pont habilitat per a bicis i vianants.

Un cop a Cornellà, vam continuar pel passeig dels FFCC, fins a arribar a la zona industrial que està a tocar del Parc. La nostra idea era visitar el Palau que fou residència de la família Mercader - Bell-lloch i que actualment és un Museu Municipal. Com que la visita guiada no començava fins les 12h., vam passejar-nos pel parc una estona. És un parc molt gran, el més gran de la ciutat, amb 10 hactàrees de zona verda. El petit de la colla, l’Andreu, i el seu pare, van pujar a un dels trenets que volten tot el parc. Desprès vam seure en una terrassa del bar, a prendre alguna cosa, fins l’hora d’entrar.

La visita al Palau és força interessant i ens va sorprendre agradablement. L’edifici és quadrangular amb quatre torres octogonals als angles i un pati interior cobert. La visita guiada és a la primera planta o planta noble. Hi ha tot un seguit de sales amb decoració d’estils diferents, àrab, Lluís XIV, Isabel.lí,etc. i moltes obres d’art, pintures, mobles ... Ens va cridar l’atenció el bany, amb una dutxa d’hidromassatge, poc habitual en la seva època.Força curiós. La visita dura gairebé 1h 30’. Cap a les 2h. vam marxar cap a casa. Un matí molt ben aprofitat.

Tot hauria anat fantàstic, si no fos perquè en el camí de tornada, a mi se'm va trencar la bici. Però cap problema, tot té solució, ja hem demanat el recanvi de la peça trencada i amb “una mica” d’ajuda del Francesc, quedarà com nova. Apa, fins un altre! i si voleu veure les fotos que vaig fer, cliqueu aquí.

M.Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada