dimarts, 1 de maig del 2007

Eleccions Municipals i Mobilitat Sostenible

Aquest escrit només pretén ser una carta als partits polítics de cara a les properes eleccions municipals. I comença així:
Benvolguts representants polítics dels nostres municipis,
Molts ciutadans i ciutadanes us recordem els aspectes que creiem que haurien d'estar en el vostre programa electoral (alguns de vosaltres ja ho heu fet):
- afavorir la mobilitat sostenible a tots els municipis catalans, especialment entre la joventut.
- promoure altres mitjans de transport no tan contaminants com l'actual abús del cotxe. Per exemple, seguir millorant el transport públic i potenciar l'ús de la bicicleta seriosament entre els joves i població en general, posant aparcaments-bici a totes les places i espais d'ús públic, i creant una xarxa de carrils-bici que connecti els punts més importants del municipi.
- més reductors de velocitat per als vehicles a motor dins el nucli urbà: zones 20 i 30km i en vies ràpides urbanes, no sobrepassar els 50km. Així evitarem molts accidents que passen al nucli urbà.
- reducció de la velocitat també en vies interurbanes. Molts accidents són principalment causats per l'excés de velocitat.
- carrils-bici interurbans que connectin amb els municipis del voltant així com també un accés segur a peu i en bici als municipis que tinguin un riu.
- més carrers i espais per a vianants.
Ens agradaria molt que tinguéssiu en compte aquestes reivindicacions que de ben segur ens ajuden a frenar el canvi climàtic i a fer dels nostres municipis uns llocs més habitables i humans.

Marta Pombo Sallés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada