diumenge, 8 de juliol del 2018

JA TENIM EL NOU GUAL ENTRE SANT VICENÇ DELS HORTS I MOLINS DE REI


Aquest divendres, 6 de juliol, es va celebrar la Festa del Riu a Sant Vicenç dels Horts. Es va aprofitar l'acte per fer la inauguració oficial del nou gual que travessa el riu Llobregat entre Sant Vicenç i Molins de Rei. Aquella tarda va aplegar diferents representants institucionals, entre alcaldes i tècnics, així com força gent que a peu o en bicicleta, per va celebrar l'estrena oficial. Allà no vam poder comptar amb la presència dels nostres companys, el Lluís i la Marga, de Sant Vicenç, a causa de les vacances estiuenques que tenen molt merescudes. Ells han estat des de fa molts anys fent una tasca de conscienciació a la seva població. De vegades amb més èxit, però no han defallit mai. Tal com cal reconèixer el mateix esperit a la Judith de Gavà, i el suport del seu marit Eduard. Cal valorar encara més la seva perseverança i coratge, sobretot quan no tenen massa colla on recolzar-se, com passa per exemple a Sant Boi.

Entre Sant Boi de Llobregat i Sant Joan Despí s'ha fet el mateix tipus de gual, no és lo que com a usuaris de la bicicleta voldríem. Calen ponts, que com els altres mitjans de transport, suposin vies de comunicació permanent entre els dos costats del riu, no només quan es cap de setmana, i el gual no està inundat per les crescudes anuals del riu. Enguany gràcies a la generosa primavera amb pluges, les aigües han inutilitzat els guals i han endarrerit la construcció del pas de Sant Vicenç. Com diu la dita castellana: "a caballo regalado, no le mires el dentado". Però això no ens ha de fer perdre el nord, ni conformar-nos en els crostons o les molles que aconseguim per part de les administracions públiques: siguin municipals, metropolitanes, autonòmiques o estatals.

Aquest dimarts celebrarem Sant Cristòfol, haurem guanyat un nou pas, però encara ens queda feina per fer. Potser recordarem la lectura del Full Parroquial sobre la profecia d'Ezequiel (EZ 2,2-5). En fi, continuarem pedalant, a un bon ritme o a d'altre més baix. Sinó podrem cantar la cançó del Llach "Abril del 74". O escoltar la cançó del grup que va tocar durant la festa d'inauguració, els Eivibonny. Passeu un bon estiu, i aprofiteu estigueu on estigueu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada