divendres, 7 de març del 2014

Voltors de Quatre Rodes

Com a usuaris de la bicicleta, sabem que el nostre vehicle té l'inconvenient d'estar massa a l'abast dels lladres. El seu preu relativament baix a nivell de legislació fa que es classifiqui aquest robatori de furt, i només en el cas d'enxampar els lladres amb un munt de bicicletes, fa que es puguin processar els culpables. Cal dir que normalment aquestos lladres acostumen a anar de dos en dos, com la parella de la guàrdia civil, però amb altres finalitats. I normalment són uns grans professionals en obrir tanques i cadenats, si nosaltres no mirem de protegir-los amb unes bones Us, i en un bon lloc. Aquesta plaga que patim va de la mà d'unes màfies que revenen la bicicleta aquí, la traslladen fora, normalment al Marroc, o bé la porten a les deixalleries desballestades.

Com ja saben molts companys, les precaucions són poques, quan poden entrar a garatges, locals o saltar la tanca d'un jardí si tenen la bicicleta a la vista. Per no parlar d'un descuit: quan entrem un moment a una botiga o prenem una beguda. En un vist i no vist, més aviat lo segon, se te l'emporten deixant-te amb un pam de nas, i una emprenyamenta d'alt voltatge, perquè moltes vegades és molt difícil de recuperar. Us enrecordareu del tràgic film "Lladre de bicicleta". Penseu a més, que les bicicletes queden normalment engolides per aquestes furgonetes, una mica atrotinades, però que sense maleter a la vista, és com un vaixell pirata rodant pels carrers. Malgrat que semblen ocells carronyaires, aquestos no són gens amics del medi ambient precisament.

En aquestos casos, si esteu a temps de veure alguna cosa, és molt recomanable no encarar-s'hi amb els lladres, no fos cas que us passès com al Salvador Iborra, assassinat a traidoria per defensar la bicicleta d'un amic. Intenteu primer avisar al 112, sempre, i després si teniu temps, prendre nota de la matrícula i demanar ajuda. Després caldrà presentar resguard de la factura de compra, o fotografies del bastidor o de la bicicleta amb vosaltres per poder demostrar que sou els amos, i fer la denúncia pertinent. I si cal, insistiu malgrat que de vegades intentin dissuadir-vos. Sigueu ferms, i reclameu els vostres drets. Tot i ser difícil, alguns companys hi han triomfat. Van poder recuperar la seva bicicleta. Es pot fer alguna recerca discreta per localitzar-la, o mirar en llocs de segona mà, on hagin pogut anar a parar, com per exemple, la botiga de Sant Joan Despí, els quals es van comportar com cal i van facilitar la devolució de la bicicleta al seu amo. Felicitem aquestos companys pel seu coratge i constància, i si no teniu éxit, sempre podem consolar-nos pensant que la propera bicicleta que tingueu encara serà millor que l'anterior. Cal mirar la part bona, anem en bicicleta i és un vehicle cobejat per molts, amb una demanda creixent.

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada