dimecres, 19 de febrer del 2014

LA RIERADA, DE BANDA A BANDADiumenge 16 de febrer de 2014

Aquest diumenge és el meu segon intent de fer, amb els companys de BiciBaix,  la ruta en bicicleta cap a la Rierada, a Molins de Rei.  
La primera vegada, degut a la pluja, no ens va ser possible d’arribar al salt d’aigua de la riera. Vam fer un mos a meitat de camí i, amb la panxa plena, vam tornar cap a casa. Aquesta segona vegada la ruta proposada per  l’Álex per arribar a la Rierada, encara que més llarga, ha estat tot un èxit.
Des de la riba esquerra del Llobregat hem passat a Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, on hem pogut veure les restes d’un molí fariner del segle XIV.  Hem sortit de Sant Just pel passeig Muntanya tot seguint la riera, i hem passat al costat mateix de la mina i el pou de la Font de Can Merlès. Camí amunt hem arribat a Vallvidrera i, des d’aquesta excel.lent talaia sobre Barcelona, hem pedalat cap al pantà del mateix nom; un llogarret preciós, envoltat de bosc i amb un bocí d’història que es remunta a la Barcelona de 1850 i al primer tren elèctric de passatgers que va haver a Espanya. La ruta en bicicleta ens ha fet passar vora les estacions de FGC de Vallvidrera i Les Planes. Prop d’aquesta última hem agafat el camí de baixada per la riera de Vallvidrera, on trobem una petita presa amb un salt d’aigua i un entorn feréstec, la Rierada, que sembla impossible de trobar tant a prop de la ciutat.
Seguint pel sender arribem al final de la riera de Vallvidrera, que desemboca al Llobregat a Molins de Rei. Agafem la via verda de l’esquerra del riu cap a Sant Boi.
Ens ha agradat molt aquesta sortida, tot i que algun moment hem hagut de baixar de la bicicleta perquè la pujada es feia una mica difícil. Hem disfrutat de l’entorn natural d’aquesta part del Parc Natural de la Serra de Collserola i dels petits tresors històrics que hi guarda.
Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada