dimarts, 10 de juliol del 2012

AMB BICICLETA PER PETITS PARADISOS DEL BAIX LLOBREGAT

Diumenge 8 de juliol vam arribar pedalant tranquil.lament a dos petits paradisos que tenim al costat de Sant Andreu de la Barca i de Pallejà respectivament. El primer paradís és La Mola, una riera molt neta que baixa de Corbera amb uns gorgs que conviden al bany, especialment en aquesta època de l'any.

                                          La Mola, salt d'aigua amb un gorg per banyar-s'hi

Com que duiem picnic, vam poder estar-nos una bona estona gaudint de la natura, dels arbres i de l'aigua.
Dos companys nostres van marxar agafant el tren a Sant Andreu de la Barca. La resta vam tornar-nos a posar en marxa i, passant per una pista forestal que arriba a l'urbanització de Corbera, vam arribar-nos a la Font de les Rovires, el segon indret paradisíac de la nostra ruta.

                                                      Salt d'aigua a la Font de les Rovires


Després de la pedalada, la font ens va anar bé per calmar la set i uns quants vam tornar-nos a banyar en un altre gorg que hi ha en aquest indret. Va ser un dia molt complert i a les sis de la tarda ja arribavem al nostre punt d'inici, Sant Boi de Llobregat.

En total vam fer uns 35km. aproximadament entre anar i tornar, a ritme tranquil. En general, és una ruta molt plana pel costat del riu Llobregat, excepte l'últim tros una vegada s'entra a Sant Andreu de la Barca, algun tram de la pista forestal que va a Corbera i després a la Font de les Rovires. Però són pujades curtes que es poden fer baixant de la bicicleta i caminant.



L'únic problema és el gual que hi ha en el tros del passeig de riu Llobregat que correspon al municipi de Sant Vicenç dels Horts. Està molt mal fet perquè, en lloc de posar un gual com cal, s'hi han posat com unes travesses de via que són molt perilloses per la gent que camina o pedala. Més d'una persona ja ha pres mal, fins i tot un carro amb cavalls que vam trobar-nos diumenge. En tot cas, des de Bicibaix i conjuntament amb alguna altra associació, demanarem que arreglin aquest problema. Ara i de moment, si passeu per allí, aneu ben a poc a poc.

                                          Dues imatges del gual perillós

Podeu veure aquí les fotos més representatives d'aquesta sortida.

I també un video que ja fa un temps va fer el nostre soci i company, José Portillo, sobre la 
Font de les Rovires:



Marta

2 comentaris:

  1. El tramo de cemento para pasar la riera a la altura del puente de Molins, lo suelo pasar por la parte que queda como una acera más baja, sin ninguna dificultad y con el 35% EF de mi motor.
    Me encanta esta ruta pero coincidió con Haeley Days en Barcelona......y es mi pasión. Eh, lo llevo bien con la bici.
    Saludos y recuerdos a todos.
    Ah podéis visitar mi nueva web con enlaces a facebook, Youtube, overblog....
    http://www.revistacustom.com/
    JoséP

    ResponElimina
  2. gràcies, José, molts records per a tu també i ja coincidirem en una sortida amb bici.

    Marta

    ResponElimina