diumenge, 22 d’abril del 2012

Amunt Begues, i avall EuroVegas

Aquest dissabte 21 d'abril es va fer la bicicletada al parc agrari del Delta del Llobregat amb un gran èxit de convocatòria per part de la plataforma Aturem Eurovegas. De fet, una de les més grans concentracions en defensa dels camps i del medi ambient dels darrers anys a la nostra comarca. L'objectiu era fer una manifestació en contra de la instal.lació del projecte anomenat Eurovegas a la nostra comarca. Tot i fer-se evidents les absurditats que comporta aquest complex, la simple possibilitat d'aprovar-lo ja fa posar els pels de punta.
Per això, gent del Prat, de Sant Boi, de Viladecans, d'altres poblacions del Baix i fins i tot de Barcelona, es van aplegar en una esplanada aprop de les bases de Can Dimoni. Anessin a peu, en bicicleta, en cotxe o tractor, es volia fer evident que tant important com el treball, és guanyar-se'l de manera honrada. I que no es perjudiquès la terra que ens ofereix salut, menjar, aigua i un futur més just per a la major part de persones de la comarca. 
Ja tenim prou desgavells a la vora per a poder valorar el seu impacte social: una terminal T1 elefantiasica, mal comunicada, un mercat immobiliari i laboral ensorrat, unes comunicacions al servei de grans empreses que vampiritzen els recursos naturals, i etc... Potser cal parar esment que tenim a la nostra comarca el poble de Begues, no serà cap lloc ideal, però encara manté uns certs valors que fan que sigui cobejat per moltes famílies com a lloc de residència. I això passa per mantenir un equilibri amb l'entorn, evitant la sobrepoblació i sobrexplotació dels terrenys, i buscant un ambient cultural i social més sa que no a la plana del Baix Llobregat. 
Per això, cal tenir en compte que més val agafar el camí de Begues, que no el de l'EuroVegas!

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada