dissabte, 9 de juliol del 2011

En bici per les Platges de Gavà i Castelldefels

El passat 3 de juliol vam fer la sortida que havíem endarrerit per diferents motius al Canal Olímpic de Castelldefels. Degut a les notícies recents sobre la voluntat municipal de desfer el carril bici del passeig Marítim de Castelldefels, vam canviar l'objectiu de la sortida i ens vam dirigir cap a les platges de Gavà. Ens vam apuntar la Marta, l'Ignacio, el Lluís i la Lurdes i la Sònia. Després de sortir de Sant Boi, vam anar pel parc agrari fins a Viladecans, i a Gavà, vam enllaçar amb el carril bici que va paral.lel a la carretera de la platja de Gavà Mar. L'any passat el fan repassar per redreçar el paviment aixecat per les arrels dels arbres. Ara està més ample i còmode,  realment els vianants i ciclistes l'utilitzen a bastament. 
A la platja de Gavà, vam coincidir per casualitat amb tota la colla dels Amics de la Bici que van anar a fer la tradicional paella a la Societat Vegetariana, gairebé 35 persones. Vaig presentar als nostres companys i vaig tenir l'ocasió de saludar als amics, i de conèixer algunes novetats afortunades, com la via del Delta que per la vora del riu enllaça amb Amposta i pel canal amb l'estació de Tortosa. Nosaltres vam continuar pel passeig marítim de Gavà, amb un carril bici ben implementat des de fa anys, i que té un gran èxit. Per la platja de Gavà vam enllaçar amb la de Castelldefels, amb la finalitat de comprovar el carrilbici fet al Passeig Marítim . Després de fer el seu recorregut, a nivell de calçada, i comprovar que el disseny i l'ús que se'n fa és prou bo, recomanem defensar la seva presència. A més, les alternatives com anar pel passeig de vianants suposen crear un conflicte permanent, com el que s'esdevé a la Diagonal de Barcelona. Això posa en perill patinadors, ciclistes i vianants i en última instància, l'Ajuntament de Castelldefels seria responsable civil subsidiari, ja que si pren la decisió de desfer el carril bici, entraria en un cas de prevaricació. Els cotxes ja tenen prou espai per a aparcar, i en tot cas, el problema no milloraria amb una zona 30, ja que la realitat és que hi ha massa cotxes. A no ser que tot sigui per a recaptar més diners? . Caldria potenciar els autobusos a la platja, i les connexions amb les estacions de tren. Cal que pensem que a Europa es defensa un concepte global de mobilitat, i el nou alcalde parla sense coneixement de causa, només pensant en el cotxe privat. Esperem que els nous regidors de mobilitat siguin més receptius al veritable progrés del segle XXI.
Vam seguir tot el passeig Marítim, fins al final, quan s'acaba a Bellamar, i vas pel passeig de vianants. Vam poder comprovar com els cotxes també tenien força problemes per a circular i aparcar, tot i que no hi ha cap carril bici a la calçada. El fet real és que hi ha massa cotxes, i poca circulació d'autobusos a la plaja, especialment el cap de setmana quan hi ha més afluència de persones. Un bon exemple al Baix Llobregat són els autobusos del Prat de Llobregat que van a la platja, i que el cap de setmana hi van més sovint. 
Quan vam arribar a Port Ginesta, just al començament de les costes del Garraf, vam seure en una terrassa per a poder prendre unes clares, i descansar per a la tornada. La vam fer per la riera de Viladecans, i vam comprovar com encara falta la connexió entre Gavà i Viladecans. Vam haver d'arrossegar la bicicleta uns centenars de metres per la platja fins a passar el càmping. D'allà vam tornar més tranquilament pel camí de la riera fins a Sant Boi. Podeu veure algunes fotos en aquest enllaç.

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada