dilluns, 16 de maig del 2011

La Selva: per Sils, Riudarenes i Santa Coloma de Farners

Aquest diumenge 15 de maig vam fer una sortida de tot un dia a la comarca de la Selva. Era una sortida apta per a tothom, per anar des de Sils fins a Santa Coloma de Farners, passant per Riudarenes. En total uns 40km, però de nivell fàcil i força planera. Calia arribar amb la bicicleta des de Barcelona per baixar a l'estació de Sils. Un dels grans atractius de la ruta és la visita als estanys de Sils, els quals estan ben senyalitzats per fer una ruta al seu voltant.

Un cop feta la volta, anem a buscar el camí que va cap a Riudarenes, i està marcat com a ruta dels Segadors. El camí va enfilant per camps, prats i boscos que estan força verds després de les pluges d'aquesta primavera. Hem de creuar la carretera comarcal fent ziga-zaga, per travessar el polígon i passant per sota el TGV, entrar al poble de Riudarenes. Petit, però ben cuidat, amb la seva esglèsia de Sant Martí, reconstruïda després de ser cremada pels espanyols a la Guerra dels Segadors.

Sortint de Riudarenes a mà esquerra, i unes naus, a mà dreta trobarem senyalitzat el camí que ens portarà fins a Santa Coloma de Farners. A l'entrada de la població trobarem el centre Magma i les Termes Orion. D'allà surt el camí que acompanya la riera de Santa Coloma, que ens portarà fins al bonic parc de Sant Salvador, on l'aigua raja a desdir. Tal com la poesia de Salvador Espriu o Joan Vinyoli. Des del parc vam anar a la fonda de Can Pinxo, al costat de l'esglèsia per recuperar les forces, i després de dinar com cal, una bona tornada fins a Sils. Una sortida recomanable per a tothom, i bona per a totes les famílies.

Si voleu podeu donar un cop d'ull a les fotos de la sortida fetes per mi. I en aquest enllaç les que va fer l'Elena, amb el verd rotund que s'escampava per tot arreu d'aquell dia.

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada