dijous, 11 de juny del 2009

CAPVESPRE AL DELTA DEL LLOBREGAT


Divendres passat, dia 5 de juny, es feia una visita guiada des de les 8 fins les 11 del vespre a Espais Naturals del Riu, just al costat dret de la desembocadura del Llobregat.
És una hora fantàstica per observar i escoltar molta fauna que viu a les maresmes.
Després d'algunes baixes en la llista dels que havien de venir, som 6 els que sortim de Sant Boi i baixem fins al Prat per la vora del riu.
Arribem amb temps de sobra al recinte,on esperem a la resta de gent que ha confirmat la visita. Degut a un malentès i en veure que no arriba una parella que havia quedat de venir en cotxe, els truquem i ens diuen que són al Remolar. La visita , però, ja comença i es tanquen les portes del recinte, així que no poden arribar a temps. Una llàstima!

En el recorregut, s'ens va fent fosc, pero podem veure moltes aus entre canyissars, bogues i lliris grocs. Ànecs, fotxes, falziots, gavines... i un munt d'espècies més que no recordo el nom.

Ah! El guia ens explica que aquest any ha estat el primer que una espècie d'anec, "L'ànec blanc o ànnera blanca (Tadorna tadorna)", ha fet aquí el niu . En veiem dues parelles en un illot que hi ha al mig del riu.
La llum cada vegada més escassa, no és gaire bona per fer fotos, però el passeig en la foscor escoltant el murmuri de granotes i ocells és molt agradable.

Acabada la visita, col·loquem les llums a les bicis i tornem cap a casa. Pel camí comença a ploure i parem sota el primer pont que trobem, el del Mercabarna. Aprofitem el temps i decidim sopar allà mateix. I sabeu una cosa... doncs que també té el seu encant això de sopar sota d'un pont amb bona companyia...
Quan acabem de menjar, també ha parat de ploure i continuem el camí de tornada.

En arribar i per acabar la vetllada, ens asseiem una estona a una de les terrasses de la rambla, on hi prenem cafè, tè... el que ens ve de gust, encara que més d'un, no ho encerta... ;)

Aquesta època de l'any és fantàstica per sortir a aquestes hores amb la bici.


M.Àngels



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada