dilluns, 20 d’abril del 2009

LA PINEDA DE CAN CAMINS

#


19 d'Abril, 10h del matí.
Més de 30 bicis a la plaça de l'Ajuntament a punt per sortir cap a la platja del Prat i fer una visita a la Pineda de Can Camins.

A lluït un sol fantàstic tot el matí, però a l'hora de tornar, el cel ha començat a ennuvolar-se, tal i com ha estat fent durant aquests últims dies.
Hem anat baixant per la vora del riu fins a arribar al Espai Natural del Delta de cal Tet - ca l'Arana.
Allà ens hem reagrupat i hem descansat una estona. La propera parada ha estat a la Platja del Prat on molt aprop hi ha la Pineda de Can Camins

La Feli ha anat a parlar amb el noi de la recepció per a confirmar la visita guiada que previament ella havia fet per telèfon i quina ha estat la sorpresa, quan li ha dit que ja no feien visites guiades. Potser deu ser des d'avui...??

Però això no ha estat cap problema, tot al contrari. L'Ignacio de la nostra colla, és un gran expert en el tema de les plantes i s'ha ofert a fer-la ell. Així que li han donat unes fitxes i algunes indicacions i hem començat la visita.
Aquest bosc, dominat per una sola espècie d’arbre, el pi pinyer, creix sobre antigues dunes de sorra de la platja i crea un ambient molt ombrívol on podem trobar diverses espècies de plantes
interessants, com ara les orquídies, encara que només hem pogut veure'n les plantes sense flor.
Hem anat fent tot el recorregut indicat, ja que el sotabosc està protegit i no s'hi pot entrar , escoltant les explicacions de l'Ignacio.
Des d'aquí un aplaudiment per ell que ho ha fet tant bé... Gràcies!!
Acabada la visita una part del grup s'ha quedat a la platja i la resta hem tornat cap a casa pel mateix camí que hem vingut.
En arribar uns quants hem anat fins una terrassa de la rambla a fer un refresc.


M.Àngels


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada