dimarts, 4 de setembre del 2007

Sobre els Ciclistes Morts a la Carretera

Fa temps que des de les entitats ciclistes es demana una senyalització que alerti als conductors de vehicles a motor de la presència habitual de ciclistes a diverses vies del país, això és habitual a d'altres llocs d'Europa i fins i tot comença a veures a algunes carreteres espanyoles. Els nostres politics no acaben de decidir-se, potser els hi fa por que quedi evidenciat que per les nostres carreteres circulen habitualment ciclistes? Resultat: un altre estiu amb morts a carreteres on històricament es circula amb bicicleta. Aquesta in mobilitat per part de l'administració per protegir als ciclistes, no ha de disculpar a els conductors que no ens respecten.

Els ciclistes estem cansats de suportar la pressió dels agents de trànsit, que ens consideren un destorb per els vehicles a motor, la falta de respecte continuada dels conductors, que posa en risc la nostra vida. No som en la majoria de les ocasions els responsables dels accidents, però estem en el punt de mira de les administracions, com un problema, el problema és un altre: l'actitud dels conductors de vehicles a motor envers dels elements més febles a la carretera.

Albert Garcia- Coordinador de la Secretaria de la CCUB

Aquest és el comunicat que la CCUB ha enviat a la premsa amb motiu dels accidents de trànsit, especialment aquells que afecten als ciclistes.

Des de Bicibaix, farem unes quantes preguntes obertes: per què els assessins de la carretera surten dels jutjats amb llibertat amb càrrecs? per què no s'ha reformat encara el codi penal? per què el president de la Generalitat, antic alcalde de Cornellà, no ens explica perquè al Baix Llobregat no hi cap carretera que creui el riu amb un pas per a vianants i ciclistes? per què no es diu a la gent que als Estats Units si condueixes begut vas directament a la presó? per què no es diu que als Estats Units no es pot anar a més de 80km/h a les autopistes? per què no es diu que a Europa molts ministres i polítics han hagut de renunciar al càrrec per conduir beguts, cosa que es considera un escàndol?

Sergi Turiella

President de Bici Baix Llobregat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada