dilluns, 13 de juny del 2011

En el Sopar contra el Càncer del 2011

La nostra associació va participar en el Sopar contra el Càncer que es va fer el passat divendres, a les 21h a l'Hotel El Castell de Sant Boi. Aquest acte anual està organitzat per la junta local de Sant Boi, i serveix per a recollir fons per a la investigació de remeis contra aquesta malaltia tan estesa en la nostra societat occidental. Tot i no haver-hi tanta gent com en altres anys, l'Ignacio, com a president, i jo vam compartir taula amb altres santboians.

Tots ells s'han trobat amb aquesta malaltia, directa o indirectament, i amb el sopar volen donar testimoni de superació i d'agraïment. A Bicibaix no som una excepció, també coneixem d'algun cas antic o recent, d'algun amic o conegut. I no només volem ser-hi, sinó que també volem ajudar. Ja que la bicicleta és un dels mitjans que afavoreixen el transport, i també la salut de la nostra gent. Sabem que som una part, potser petita, de la solució per a l'estrés, per a la contaminació atmosfèrica, per a evitar el sobrepés. Això se sap des de fa segles, tot i que molta gent no veu aquestos efectes tan positius. Potser entraríem en el camp de les mesures substitutòries de la medicina legal, doncs tot allò que afavoreix la curació de la gent compta. Tant com l'estimació i el suport dels familiars. 

Encara queda molt camí a recòrrer, tant en la investigació científica com ens va recordar l'il.lustre doctor santboià Manuel Esteller, com en la investigació de teràpies alternatives. Cal recordar tanmateix, que la prevenció i unes bones condicions higièniques de la nostra societat són bàsiques per a evitar l'expansió del càncer. Igual que amb una bona xarxa d'aigua i de clavegueram es van poder evitar les epidèmies de còlera existents fins fa pocs  segles, cal que la nostra atmòsfera i medi ambient estiguin lo més nets possibles, i que si cal aturar el trànsit degut als alts índexs de contaminació que assenyalen a la Unió Europea i a l'OMS, fem-ho, ens hi va la nostra vida. A veure si algun polític fa allò que cal fer per sentit comú, o almenys per a complir les lleis que ells diuen que tant defensen?

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada