diumenge, 27 de febrer del 2011

Sortida Familiar des de Sant Boi fins a la Desembocadura del Llobregat

El diumenge 13 de febrer vam fer una sortida familiar per anar en bicicleta pels voltants de Sant Boi. Havíem decidit fer la ruta des de Sant Boi fins a la desembocadura del riu Llobregat, enlloc d'anar al Remolar degut a la previsió d'alta participació. Doncs així va ser, vam aplegar-nos unes 40 persones, ja que havia sortit anunciada al Viure Sant Boi. Vam haver de resoldre l'equació que se'ns plantejava de sortir a les 10h des de Plaça Catalunya, lloc anunciat per error, quan normalment ho fem des de la plaça de l'Ajuntament. Ho vam resoldre amb un punt de trobada al carril bici de la carretera de Santa Creu amb el carrer Jaume Balmes, després de superar alguns contratemps, per sort sense conseqüències.
D'allà vam agafar el pont de l'Alcampo per anar fins al parc agrari, i agafar el camí del Prat, a l'esquerra. Vam arribar-nos a l'entrada del polígon, d'Enkalene, que entra als carrers del Prat i pel carrer de Frederica Montseny vam anar a buscar l'avinguda Onze de Setembre. Vam comprovar agradablement que el municipi del Prat ha fet unes millores importants en la circulació de bicicletes en el seu terme. Amb mesures senzilles, com senyals i edició de mapes, han aconseguit donar una bona impressió de ciclabilitat a la seva ciutat, a més de millorar els accessos a la part baixa del Delta. Per  l'avinguda Onze de Setembre vam agafar el camí de la Marina que porta a la vora del riu, i al mirador de Cal Lluquet, on hi ha el centre d'observació d'ocells. Des d'aquest punt baixa la pista que porta fins a la desembocadura nova del riu Llobregat, i que desviant-nos cap a la dreta ens permet visitar l'antiga caserna dels Carabiners, i l'edifici del Telègraf. Arribats al destí, i després de fer un mos i visitar aquestos edificis, vam fer el camí de tornada per la riba del riu, i des del Prat vam remuntar cap a Sant Boi pel camí del Sorral.
Una sortida matinal aptar per a gairebé tothom, i que demostra que estem en un entorn natural privilegiat, fàcilment accessible des dels municipis del Pla del Llobregat. En l'enllaç trobareu les bones fotos que va fer el nostre company Juanmi.
Sergi

3 comentaris: