dijous, 22 d’abril del 2010

GRANOLLERS - BARCELONA - SANT BOI EN BICI

Feia temps que volíem fer la baixada del Besòs i vam decidir de fer-ho des de Granollers.

En aquesta sortida hem combinant el transport públic i la bici. Així que ens trobem com sempre a la Plaça de l'Ajuntament a les 9 del matí per agafar el carrilet fins a l'estació de Gornal. Allà canviem d'estació, per agafar el Rodalies de Renfe que ens portarà fins a Granollers centre.

A la sortida de l'estació ens esperen el Pere i la Susanna, que han vingut directament des de Barcelona i així completem el grup de 16 que som avui.

Després de mirar-nos molt bé l'aparcament de bicis públiques que hi ha davant de l'estació, agafem les nostres bicis i sortim de Granollers per començar el camí de baixada cap a Barcelona.

Pedalant per un bonic camí que segueix el curs del riu Congost arribem a l'espai natural de Can Cabanyes, on hi ha un Centre d'Educació Ambiental, un aiguamoll artificial, que fa de depuradora d'aigües residuals i el bosc de Can Cabanyes. Esmorzem a les taules que hi ha a la pineda.

El camí continua seguint el riu Congost però un tram d'aquest camí el fem per la zona industrial, doncs l'Ignacio i el Juanmi, que van fer aquesta ruta fa unes setmanes, van veure que al camí que va per la vora del riu no estava massa bé per passar-hi en bici.
També fem un petit tram per la carretera de la Roca, que per sort els diumenges no hi ha massa transit. Tornem a baixar a la llera del riu, ara ja del Besòs.
La llera esquerra del Besòs està molt ben arranjada, hi ha zones de lleure i pas per a vianants i bicicletes, però també està molt concorreguda, s'ha d'anar en compte. Durant la baixada l'Ignacio i el Sergi se'n van, doncs tenen altres coses a fer.

Arribem a la desembocadura prop de les 2h. És hora de dinar i ho fem prop de la platja de la Nova Icària on després ens asseiem en la terrassa d'un "xiringuito" a prendre uns cafès i ens hi estem una bona estona xerrant.
Decidim començar el camí de tornada i aquí ens acomiadem del Pere i la Susanna que viuen a la ciutat.
Passem per la Barceloneta, Moll de la Fusta, Passeig de Colom, Paral·lel i arribem a la Plaça d'Espanya on el grup es divideix entre els que tornen a Sant Boi en carrilet i els que ho fem en bici.

En arribar a Sant Boi, però, ens retrobem a la Plaça de l'Ajuntament, on fem uns geladets i unes orxates per acomiadar-nos.

Una sortida divertida, on hem descobert nous espais naturals del nostre entorn.

M.Àngels

Jo també us afegeixo algunes fotos del recorregut fins a Montcada. Tot i que algú avui dia pot veure que aquesta ciutat és poc agraciada, enrecordeu-vos que va tenir un passat esplendorós, ja que juntament amb Sant Boi eren les frontisses que permetien accedir a la ciutat i el port de Barcelona, un camí entrava pel Besòs, i l'altre pel Llobregat. Els senyors de Montcada pertanyien a la més alta noblesa catalana durant l'Edat Mitjana. En aquesta ruta vam seguir camins plens d'història, us ho ben asseguro.

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada