dimecres, 25 de novembre del 2009

TOUR CERDÀ: ESPAIS VERDS ALS LÍMITS DE L'EIXAMPLE


En veure que es feia aquesta ruta en bicicleta dins de l'ANY CERDÀ , vam pensar que podria ser interessant anar-hi i vam fer la reserva .
Se'n fa una cada més durant tot l'any i nosaltres hi hem anat aquest diumenge passat, 22 de Novembre.
El lloc i l'hora de trobada és a la porta principal de l'Hospital de Sant Pau, a les 10 del matí, així que sortim de Sant Boi a 2/4 de 9 pel camí del sorral i anem a Cornellà a buscar el Metro. Aquesta línia te una parada al davant mateix de l'Hospital i ens va molt bé.
Arribem mitja hora abans i tenim temps d'anar a prendre un cafè o d'esmorzar qui no ho ha fet.
A banda del nostre grup que som 10, va arribant més gent, uns 10 més, aproximadament i a les 10h. arriben els guies i un camió amb bicis, per a qui no en tenia. Nosaltres portàvem les nostres.
Desprès de repartir-nos uns mapes i unes ampolles d'aigua, ens fan una explicació del que serà la ruta i d'una mica d'història d'en Ildefons Cerdà i el seu projecte.
En aquest plà en Cerdà va projectar l'Eixample de la ciutat de Barcelona fent tota una quadricula immensa de carrers amb molts espais verds i amb una visió fantàstica de futur.
Com que del què es tracta en aquesta sortida és visitar els espais verds, comencem per anar a un jardí interior que havia estat de l'antiga fabrica Damm i on encara hi queda un antic dipòsit de coure on s'hi guardava la cervesa.
Desprès anem cap el Parc del Clot que esta situat en uns terrenys que anteriorment havien estat ocupats per la estació de tren del Clot y per uns tallers de reparacions ferroviàries. Un espai ampli, on les restes de les antigues edificacions es barregen amb el verd dels arbres.
D'allà anem cap a Sant Martí de Provençals passant pel Parc de la Mel.
Al Parc de Sant Martí han volgut preservar el seu passat rural i hi ha tres antigues masies, adaptades com a equipaments públics. La església gòtica de Sant Martí també està dins del parc.
Baixant per la rambla de Prim, anem a parar a Diagonal Mar. En aquesta zona de moderns i alts edificis, ara també anomenada 22@, hi ha el gran Parc de Diagonal Mar, per on també hi passegem. Continuem cap al Parc del Centre del Poblenou, un parc emmurallat amb unes originals portes d'entrada. Aquest parc ha estat dissenyat per l'arquitecte francès Jean Nouvel.
El recorregut s'està acabant i baixem per la Rambla del Poblenou cap a l'altre gran Parc del Poblenou davant del mar.
Allà és el final d'aquest "TOUR CERDA" i ens acomiadem del grup.

Tornem pedalant pel Passeig Marítim, la Barceloneta, el Port Vell, Passeig de Colom, Paral·lel, fins a arribar a la Plaça d'Espanya on agafem el carrilet per tornar cap a casa.

Aquesta sortida m'ha fer conèixer molts racons de Barcelona per on jo no hi havia anat mai i he conegut una mica més de la nostra historia. M'ha agradat!!

M.Àngels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada