diumenge, 27 d’agost del 2017

VES-TE'N A KASSEL

Aquest estiu del 2017 hem tingut l'ocasió de passar per la ciutat de Kassel, ciutat al nord de l'estat alemany de Hessen. És una ciutat no massa gran, on el centre va patir els estralls de la Segona Guerra Mundial i presenta un aspecte més modern que la part més monumental. Com que la ciutat es troba sobre els vessants del marge esquerra del riu Fulda, aquesta presenta una estructura urbana que va paral.lela a la vall prou ampla, i uns carrers perpendiculars que baixen cap al riu. Allà trobarem els grans palaus i jardins que van aixecar els prínceps de Hessen al segle XVIII, en el seu apogeu. Els jardins s'estenen enmig de canals, i encara ens vam deixar de visitar el turó d'Hèrcules, des d'on es pot veure tota la ciutat. Vam tenir l'oportunitat de visitar la Documenta 14, la fira d'art modern quinquennal que fan a la ciutat. Per això, al nostre àlbum de fotos trobareu també algunes relacionades amb la fira. Per exemple, la foto del cotxe vermell, què diries? doncs que aquest vehicle es passa tota la estona mormolant i xiuxiuejant coses a la gent que s'acosta prou per sentir-lo. I com veieu no era pas el cotxe fantàstic d'aquella sèrie de televisió. 

Una fira que en un dia no te l'acabes, perquè et satures. Enguany estava dedicada a Grècia, a la ciutat d'Atenes, concretament. Estava prou bé, tot i que algunes coses eren repetitives pel que fa a l'actual art contemporani.  Allà trobareu el símbol del mussol, que a veure si ho endevineu, es pronuncia "oilen" en alemany i s'escriu "eulen"... Ja ho sabeu, no és cosa de màgia, més aviat és una obra d'art... I si teniu cap relació amb aquesta empresa o amb la concessió de l'aeroport del Prat, no carregueu els neulers a la deessa de la saviesa, Atenea, més aviat cerqueu-ne la de la niciesa, o busqueu un Hèrcules que us resolgui tots aquestos problemes.

Bé, com podeu veure per la foto, tot estava tant cuidat que fins i tot van editar un petit mapa plegat per poder visitar la fira anant amb la bicicleta de palau a palau, de pavelló a pavelló. I això que és una fira temporal. No és només casualitat. A més de tenir una bona xarxa de tramvia, i autobusos, és un pas obligat per la bonica ruta de la vall del riu Fulda . Aquesta ruta cicloturista travessa tot aquest land de sud a nord. El riu acaba a pocs quilòmetres de Kassel, i s'ajunta amb el riu Werra, que passar a formar un de nou amb el nom de Wesser. Tots ells són ciclables, i el Wesser desemboca a la mar del Nord. Això em va recordar el cas del naixement del Danubi a Baden-Wuttemberg, on s'ajunten dos rius per formar un de sol, fins que arriba a la Mar Negra. Bé, en tot cas, us diré que si no és pel temps d'enguany, hauríem llogat bicicletes i alforges per anar per tot arreu, o sigui que ho tenim pendent. De moment ens conformarem amb la visita a peu, i les fotos que vam poder tirar de tot plegat.

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada