divendres, 10 de maig del 2013

RUTA DE SANT BOI A LES BASSES DE CAN DIMONI

Són uns 12 km fins a les basses de Can Dimoni. La ruta té gran interés naturalista.  Amb prismàtics  podeu veure molts tipus d'aus a qualsevol època de l'any. Aquest mapa us ajudarà a trobar la ruta: Delta del Llobregat.
I també aquest del Wikiloc.


Descripció detallada de la ruta


1a part. tram urbà:
Sortim des de l'estació dels Ferrocarrils Catalans de Sant Boi i agafem el carrer Marià Girona, passant per davant les Termes Romanes. Aneu per la calçada si podeu ja que és zona 30. Si no us sentiu segurs encara, llavors circuleu per la vorera amb molt de compte, ja que és l'espai dels vianants i no es tracta d'espantar ni de molestar ningú. Quan arribeu a la rotonda, gireu a la dreta pel carrer Bonaventura Calopa, passant per davant de l'antic hospital. Creuant a l'altre costat anireu a parar davant l'Institut Itaca i al carril bici de la carretera de la Santa Creu de Calafell, direcció Viladecans. El seguiu fins arribar a la meitat del segon tram, després de creuar pel semàfor de la cruïlla amb el carrer Balmes. Abans que acabi aquest segon tram de carril bici, gireu a l'esquerra per un semàfor de polsador per passar a la vorera del davant, direcció polígon industrial. Seguiu recte fins que trobareu una rambla amb un passeig per circular pel mig que és el carrer Alacant. Arribareu a la rotonda de l'Alcampo, haureu de pujar el pont i a mà esquerra ja trobareu la Cooperativa Agrària.

2a part: trams per camins agraris:


Deixant la Cooperativa Agrària enrera, seguim endavant (camí de les Salines) i, passat el camí de la riera Roja, agafeu el proper camí asfaltat a mà esquerra. Una mica més endavant, heu de deixar aquest camí per agafar-ne un altre que passa pel pont de sobre de la via del tren. Continueu endavant, deixant a mà dreta la masia de cal Francès. Heu de seguir endavant fins que el camí faci una petita corba, i continuar paral.lelament a la via del tren, fins que trobeu una altra corba, més pronunciada, i a pocs metres, a mà dreta, ja veureu el cartell d'entrada a les basses de can Dimoni. Immediatament després d'haver passat el rètol, veureu una gran nau que és un corral de bens, i a continuació, el pàrquing de les basses de can Dimoni. Després de l'aparcament hi ha una gran planella amb una zona de picnic, lavabos... És un bon lloc per esmorzar, si encara no ho heu fet, i perquè les criatures juguin una estona... També és aquí on haureu de començar la visita a peu de les tres basses de can Dimoni. La tornada la podeu fer pels mateixos camins de l'anada.
Com heu vist, tot i que recomanàvem de fer aquesta sortida amb bicicleta, també pot ser una tranquil.la passejada a peu. 
(Coordenades GPS de l'aparcament de les basses de can Dimoni N 41º 18' 37,85'' E 2º 2' 58,09'').
Aquí podeu veure fotos de quan vam fer aquesta sortida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada