diumenge, 4 de setembre del 2011

Pedalant pel cel de Londres

Avui es fa el tradicional aplec de Sant Ramon a Sant Boi. Des d'allà es té una bona vista de la nostra comarca del Baix Llobregat, i podem observar la vall i el delta del riu, així com el nostre mar entreterres. A la seva vora contemplarem l'aeroport i el moviment constant dels avions que aterren i s'enlairen a un bon ritme. Des del Montbaig potser fins i tot podrem veure excepcionalment la costa de Mallorca, com explica la llegenda de Jaume I des de Montserrat. Segurament que ja no veurem pas el cel d'Anglaterra des d'aquí, i en tot cas, podem imaginar-nos que anem volant cap allà. Perquè avui es fa a Londres una jornada d'Sky Ride, que vol dir la Cursa del Cel.
L'Sky Ride és un acte públic que se celebra avui 4 de setembre a la capital anglesa, adreçat a tothom, i on es tanquen tota una sèrie de carrers i places al tràfic rodat per a que la gent pugui passejar i circular en bicicleta. Des de les 9,30 fins al migdia les entitats organitzadores conviden a omplir els carrers. I quines entitats són: Transport of London, equivalent a la TMB, el British Cycling, i el Mayor of London, és a dir, l'Ajuntament. No és una passejada dirigida, cadascú va per on vol i al seu ritme. I s'anima a que els responsables polítics participin els primers en aquest acte popular. 
Per un moment, m'imagino rodant enmig d'altres ciclistes, escoltant anglès, i sentint a sobre alguna pluja fina. I la meva imaginació també va rodant, m'he animat una mica més del compte, i començo a circular pel centre de Sant Boi sense altres cotxes que els dels veïns, passant pel carrer de la Rutlla, Joan Bardina, girant cap a Torras i Bages, i veure que el semàfor triga igual per als vianants que per als automòbils, des de la Riera Basté, tombo cap a Lluís Castells, i tornem-hi. De sobte, el repic de campana de la capella de Sant Ramon em desperta. Ja és hora de tornar, i com Manelic baixant a la Terra Baixa, així em sento quan arribo al centre de la nostra ciutat. La mateixa sensació que tinc quan baixo a moltes ciutats i pobles catalans, plenes de llops que van sobre quatre rodes.
Sergi

1 comentari: