dilluns, 20 de setembre del 2010

Pedalant pel Sant Joan Despí Modernista


Diumenge 19 de setembre: un sol esplèndid, ideal per agafar la bicicleta sense patir gran calor. Així, un grup de gairebé 30 persones, grans i petits, vàrem anar pedalant tranquil.lament des de la plaça de l'Ajuntament de Sant Boi fins a Sant Joan Despí. (vegeu foto d'inici de l'excursió a la vostra esquerra)

Anant pel camí del Sorral i, seguint el riu Llobregat, no vam poder creuar-lo pel gual perquè les pluges l'havien fet impassable. Molts de nosaltres ens preguntem aleshores: quan construiran un pont a l'alçada del centre de Sant Boi per passar a peu i en bici a l'altra banda del riu? Per què els cotxes i altres vehicles motoritzats sí que tenen aquesta facilitat i, en canvi, en bici i a peu no? Només es poden agafar camins enfangats, això si no està ja tot directament inundat. No n'hi prou amb les millores fetes fins ara. Els polítics han de promoure molt més els mitjans de transport no contaminants i saludables (bicicleta i caminar) per anar a treballar o sortir de passeig.

La solució va ser més volta fins la passarel.la que ens permet creuar a l'altra banda del riu, arribant a Cornellà. I des d'allà, vam arribar sense cap problema, amb molt tros de carril-bici, a una plaça de Sant Joan Despí, darrera l'església, on vam fer la primera parada amb esmorzar al bar.

Després vam visitar per fora els dos edificis modernistes més destacats de l'arquitecte Jujol: Can Negre, masia redecorada amb estil modernista, i la Casa dels Ous, en una plaça on vam engegar la música que portàvem i vam ballar uns quants de nosaltres, ben marxosos.

A la tornada pel camí del riu cap a Sant Boi, però, la guia de l'excursió i autora d'aquest escrit, va punxar la roda. Ostres, ara que ja gairebé havíem tornat! Però gràcies als fantàstics mecànics del grup i a un esprai antipunxades que, en principi, no prometia gens, va solucionar-se el problema en un tres i no res. Pocs minuts després, culminàvem la nostra excursió fent un vermut-dinar a la rambla.

Un dia ben bonic on tothom va passar-s'ho prou bé. Aquí aviat podreu veure les fotos d'algunes de les persones que hi van participar.

Marta

El següent cap de setmana, el 24, 25 i 26 de setembre, es van celebrar al Baix Llobregat diferents activitats al voltant de les Jornades Europees del Patrimoni del 2010. Entre les quals es podien visitar precisament les cases modernistes de Sant Joan Despí. Disposem d'un ric patrimoni cultural i paisatgístic al Baix Llobregat ple d'atractius i elements molt destacats que sorprenen a propis i estranys. Aprofitem-ho!

Sergi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada